'Hij speelde erg goed, PSV moet blij zijn dat ze zo’n speler hebben'

'Hij speelde erg goed, PSV moet blij zijn dat ze zo’n speler hebben'

08-02-2016 11:39
2

Willy van de Kerkhof is van mening dat de komst van Marco van Ginkel een gouden zet is van PSV. De oud-voetballer is onder de indruk van de huurling van Chelsea.

"We moeten blij zijn dat we zo’n speler bij de selectie hebben", laat Van de Kerkhof weten aan Omroep Brabant. Met Van Ginkel in de basis won PSV zondag met 0-2 bij FC Utrecht. De 23-jarige middenvelder maakte zijn eerste treffer in Eindhovense dienst. "Hij speelde erg goed", concludeerde Van de Kerkhof, die over de gehele equipe van trainer Phillip Cocu te spreken is.

Wedden

Meer odds

"PSV speelde een geweldige eerste helft. De defensie was goed gesloten en met snelle counters wisten ze Utrecht pijn te doen. PSV was echt heer en meester. De overwinning was gewoon verdiend", aldus het clubicoon. Doordat Ajax De Klassieker tegen Feyenoord met 2-1 won, blijft de voorsprong van PSV op de Eredivisie-ranglijst één punt.

Van de Kerkhof had gehoopt op een stunt van Feyenoord in Amsterdam. "Jammer dat het geen gelijkspel werd. Voor PSV was dat gunstig geweest." Hij ziet desondanks een nieuwe landstitel lonken. "Het gaat de goede kant op. En uiteindelijk moet je het toch zelf doen." Voor PSV staat zondag een uitwedstrijd tegen NEC op het programma.