Aanwinst niet blij met kunstgras in Leeuwarden: Doet me elke training pijn

Aanwinst niet blij met kunstgras in Leeuwarden: "Doet me elke training pijn"

08-02-2016 13:37
16

Kevin van Veen waande zich bij zijn debuut voor SC Cambuur in niemandsland. De Friezen hadden zondag op bezoek bij FC Groningen weinig in te brengen, oordeelt de spits.

"We hebben over de hele wedstrijd twee, drie kansen gecreëerd. Dat is veel te weinig. Maar als je de wedstrijd terugspoelt, viel er ook weinig te creëren. We liepen voortdurend achter de feiten aan", laat Van Veen weten in de Leeuwarder Courant. Vooral zijn eerste 45 minuten in de Eredivisie waren teleurstellend. "We werden veel te gemakkelijk weggetikt."

Wedden

Meer odds

In de tweede helft ging het wat beter met zijn nieuwe club. "Maar over mijn optreden ben ik niet tevreden. Als je steeds te laat komt, verlies je zoveel energie. Kom je dan eens aan de bal, dan ben je die energie weer kwijt", aldus Van Veen, die overkwam van Scunthorpe United. Op zijn eerste treffer voor Cambuur moet hij minimaal tot vrijdag moeten wachten.

De 24-jarige Van Veen hoopt dat de ploeg van coach Henk de Jong tegen FC Utrecht meer vechtlust zal tonen. "Die heb ik vandaag niet gezien, ook niet bij mezelf. Als je degradatievoetbal speelt, moet je af en toe je sokken uit de schoenen lopen. Dat missen we op dit moment.”

Overigens is Van Veen maar weinig te spreken over het kunstgras in Leeuwarden. "Mijn lies is vrij geïrriteerd. Dat kunstgras van Cambuur doet me elke training pijn. Ik heb er een jaar niet op gespeeld, dus mijn lichaam moet er aan wennen."