Riedewald minstens drie maanden uitgeschakeld met gebroken enkel

Riedewald minstens drie maanden uitgeschakeld met gebroken enkel

08-02-2016 14:46
43

Jaïro Riedewald komt dit seizoen niet meer in actie voor Ajax. De verdediger heeft zondag in de wedstrijd tegen Feyenoord een breuk opgelopen in zijn linkerenkel. Dat bleek maandag bij onderzoek in het ziekenhuis, meldt de Amsterdamse club.

Riedewald wordt later deze week geopereerd, waarna hij drie tot vier maanden moet revalideren. Daarmee is zijn seizoen voorbij. De linksbenige mandekker raakte tijdens de Klassieker (2-1) al snel na de aftrap geblesseerd, nadat hij bij een pass in de grond had getrapt. Riedewald werd in de elfde minuut vervangen door Nick Viergever, die daarna een verdedigingsduo vormde met Mike van der Hoorn.

Voor trainer Frank de Boer is het is na de enkelblessure van Kenny Tete de volgende forse tegenslag. De rechtsback ging eind vorige maand onder het mes en staat naar verwachting minimaal tien weken buitenspel. Tete werd zondag vervangen door Van der Hoorn, waardoor Joël Veltman naar de rechterkant verhuisde.

Riedewald is sinds dit seizoen een vaste waarde in het hart van de defensie bij Ajax. De negentienjarige Haarlemmer kwam in 21 van de 22 competitieduels in actie. Hij debuteerde 6 september in het EK-kwalificatieduel met Turkije (3-0 nederlaag) in het Nederlands elftal en speelde tot dusver drie interlands.