Dan is Younes niet te houden. Door niemand niet. Dan is-ie een attractie

"Dan is Younes niet te houden. Door niemand niet. Dan is-ie een attractie"

08-02-2016 15:45
32

Amin Younes was zondag trefzeker in de Klassieker van Ajax tegen Feyenoord (2-1). De knappe actie en dito doelpunt was echter een glimp van wat de Duitser écht kan.

Dat stelt Joël Veltman, net als Younes één van de uitblinkers bij Ajax zondagmiddag. De 21-jarige nieuweling was dit seizoen ook al trefzeker in de topper tegen PSV. Toch houdt hij zijn beste spel goed verborgen, want op de besloten training van Ajax is Younes volgens Veltman pas écht op dreef.

Wedden

Meer odds

"Dan is hij niet te houden. Door niemand niet. Dan is-ie een attractie", vertelt hij in de Volkskrant. "Ik denk dat we over de vleugels het verschil hebben gemaakt. Maar geloof me, die Younes kan nog veel beter." Younes zelf kende de club vooral als het 'walhalla' voor een buitenspeler. "Spelers passeren, voorzetten geven, effectief zijn. Dat is een grote kwaliteit van me."

Veltman maakt ook Lasse Schöne een compliment. De Deen stond verrassend aan de aftrap als hangende rechtsbuiten. Veltman: "Je kunt altijd op Lasse rekenen, zeker in zo'n wedstrijd. Hij is niet snel, maar zelfs met vijf man om zich heen weet hij de juiste oplossing te vinden. Dat is makkelijk voetballen. Met een buitenspeler die sterk is in de een-tegen-eenduels aan de andere kant is dat een goede combinatie."