Geflopte Ajacied Sana onthult bizar feit over claustrofobie: Ook eens bij Ajax

Geflopte Ajacied Sana onthult bizar feit over claustrofobie: "Ook eens bij Ajax"

08-02-2016 17:47
7

Tobias Sana heeft na zijn vertrek bij Ajax ook bij zijn nieuwe club Malmö FF niet kunnen imponeren. Nu komt er in de Zweedse media wel een heel apart verhaal naar buiten over de vleugelspeler, die claustrofobie heeft.

Malmö FF heeft een trainingskamp belegd in Dubai en verblijft in een luxe hotel. Sana slaapt op de 21e verdieping, maar durft niet met de lift naar boven vanwege claustrofobie. Hij moet dagelijks 21 verdiepingen omhoog, dat zijn 3584 traptredens en meer dan 35.000 in het gehele trainingskamp. "Ik heb last van ernstige claustrofobie. Hoe ouder ik word, hoe ernstiger de claustrofobie", stelt Sana in Aftonbladet.

Ook bij Ajax maakte de Zweed het mee. "Toen we bij Real Madrid speelden met Ajax moest ik bivakkeren op de 24e verdieping. 21 verdiepingen valt dus nog mee, maar wat als het vijftig verdiepingen waren?", vraagt Sana zich af. Overigens kan hij ook bij Malmö nog niet imponeren. "Het is duidelijk dat het niet goed voor me is dat ik niet veel speel, maar ik geloof in mezelf en ik werk er hard voor. Ik weet welke kwaliteiten ik bezit en dat ik een meerwaarde kan zijn voor het team."