Oud-speler ziet Feyenoord stappen maken: Doelpunt was daar goed voorbeeld van

Oud-speler ziet Feyenoord stappen maken: "Doelpunt was daar goed voorbeeld van"

08-02-2016 21:54
5

Ondanks dat Feyenoord afgelopen weekend voor de zesde maal op rij in Eredivisieverband verloor, zijn de nabeschouwingen over het spel van de Rotterdammers een stuk positiever dan de afgelopen weken. Ook oud-Feyenoorder Ben Wijnstekers zag bij tijd en wijlen een veel beter Feyenoord dan de voorbije wedstrijden.

Wijnstekers zag zijn oude ploeg goed aan de wedstrijd tegen Ajax beginnen. "Ze probeerden Ajax snel vast te zetten. Wat ik goed vond was dat het balletje snel rondging en er werden goede beslissingen genomen in de counters. Normaal is Feyenoord slordig in de eindfase van een aanval, maar dat was nu niet het geval. Het doelpunt was daar een goed voorbeeld van", zo vertelt de oud-verdediger maandag in de uitzending van Feyenoord TV.

Na de midweekse overwinning van Feyenoord op Roda JC Kerkrade in de beker had Wijnstekers verwacht dat Feyenoord wederom defensief ingesteld zou gaan spelen. Dat was echter niet het geval. "Ik was toch wel verrast. Je verwacht na de overwinning op Roda, waar Feyenoord verdedigend heel goed stond, dat Van Bronckhorst hetzelfde zou spelen tegen Ajax. Maar met Tapia, Vilhena en Toornstra koos hij voor een middenveld met veel loopvermogen om zodoende het Ajax-middenveld te bevechten."