Onvrede over tegengaan spreekkoren: Nu hoor je helemaal niemand van Ajax

Onvrede over tegengaan spreekkoren: "Nu hoor je helemaal niemand van Ajax"

08-02-2016 23:03
14

Een deel van het Ajax-publiek liet zich bij de Klassieker van haar slechtste kant zien. Niet alleen werd er een pop die Kenneth Vermeer voor moest stellen verhangen aan de balustrade, ook waren er meerdere spreekkoren richting de Feyenoord-doelman.

Sommige spreekkoren hielden wel minutenlang aan, tot afgrijzen van Valentijn Driessen van De Telegraaf.  "Er is in 2016 al het nodige gebeurd bij ADO Den Haag, Feyenoord en Ajax", zo start hij zijn betoog bij het programma Natafelen met Kees. "Maar er is helemaal niets gebeurd. Geen straf, niets. Iedereen heeft het wel over die pop, maar die spreekkoren aan het adres van Vermeer waren toch net zo ernstig?"

Wedden

Meer odds

"Ajax roept 'ach en wee' als het de spreekkoren bij ADO betreft tegen Bazoer en dat was volledig terecht, maar nu hoor je helemaal niemand van Ajax." Henk Hoijtink van het dagblad Trouw beaamt Driessens uitspraken en vindt dat de clubs zélf in moeten grijpen in situaties als deze. "Het was bijvoorbeeld bij ADO-Ajax goed geweest als die wedstrijd, al dan niet tijdelijk, stil was gelegd. Wat de intentie van de supporters ook is met dit soort acties."