De Boer volgt AZ-spits Janssen op de voet: Als hij dit volhoudt...

De Boer volgt AZ-spits Janssen op de voet: "Als hij dit volhoudt..."

08-02-2016 23:30
44

Ajax slaagde er in de afgelopen transferperiode niet in om zich te versterken. De Amsterdammers waren vooral op zoek naar een spits, maar die zoektocht bleef zonder resultaat. Voor Peptalk reden om te vragen: was AZ-spits Vincent Janssen niets geweest voor Ajax?

"Vincent Janssen heeft ook wel op het lijstje gestaan", geeft coach Frank de Boer toe tegenover presentator Jack van Gelder. "We hebben hem gevolgd in zijn tijd bij Almere City. Dat hij het nu zo fantastisch doet, is een heel groot compliment voor hem en ook voor Almere City. Maar het is wel eens zo dat je sommige spelers eerst het podium moet geven bij de subtop."

"Dat is met Luis Suarez ook zo geweest (FC Groningen, red.)", vervolgt de keuzeheer. "En dan is de volgende stap misschien Feyenoord, PSV of Ajax. Mijn broer Ronald is in zijn loopbaan ook even weg geweest naar FC Twente. Maar die speler (Janssen) wordt wel steeds interessanter. Als hij dit kan volhouden, zullen we gek zijn om daar niets mee te doen."

Janssen tekende afgelopen weekend tegen Vitesse alweer voor zijn dertiende competitietreffer. Daar had de spits, die aan zijn eerste Eredivisie-seizoen bezig is, 22 wedstrijden voor nodig.