De Boer: Ik heb al eens gezegd dat ik best in een andere keuken wil kijken

De Boer: "Ik heb al eens gezegd dat ik best in een andere keuken wil kijken"

09-02-2016 00:00
7

Ajax-coach Frank de Boer liet vlak voor het verstrijken van de transferdeadline weten dat hij graag nog versterking zou toevoegen aan zijn selectie. Dat lukte niet. Desondanks blijft de keuzeheer positief over huidige beleid in Amsterdam.

Bij Ajax wil men eerst spelers verkopen alvorens het zelf de transfermarkt op gaat. "Dat frustreert niet", aldus De Boer bij Peptalk. "Natuurlijk probeer je altijd de beste spelers in je selectie te hebben of eventueel eens een speler te kopen. Maar ik vind het ook juist een uitdaging om met dit materiaal naar ongelofelijke hoogtes te stijgen. Het is inherent aan een jonge groep dat ze fouten maken."

"Ik weet hoe het werkt bij Ajax", vervolgde de coach. "Dat beleid hebben we vanaf het begin zo aangepakt. We zijn daarmee vier keer kampioen geworden en één keer tweede. Ik denk dus dat we goed bezig zijn bij Ajax."

De Boer werd tenslotte gevraagd naar zijn eigen toekomst. De coach heeft in Amsterdam nog een contract tot 2017. "Ik heb al eens gezegd dat ik best in een andere keuken wil kijken, maar er loopt momenteel helemaal niets. Ik heb gewoon nog een contract tot 2017, dus er is geen haast. Zolang er niets speelt, hoef ik me daar geen zorgen over te maken."