Update: PSV moet vraagteken zetten achter Bruma na onderzoek

Update: PSV moet vraagteken zetten achter Bruma na onderzoek

09-02-2016 10:42
8

Jeffrey Bruma moet een enkelblessure even goed laten onderzoeken. Dat is althans zijn lezing naar aanleiding van zijn wissel tegen FC Utrecht. Hij viel halverwege de uitwedstrijd (0-2 winst) uit met een blessure.

"Er zit wat vocht in mijn enkel. Ik verwacht er geen problemen mee maar het moet wel even goed onderzocht worden", zei Bruma maandag al tegenover De Telegraaf. Nu blijkt dat het voorgevoel juist is, zo stelt de krant. "Het komt in ieder geval goed uit dat we nu geen midweekse wedstrijd hebben", glimlachte Bruma na afloop van het uitduel met Utrecht.

Volgens het dagblad is er niks ernstigs naar voren gekomen uit de testen en het lijkt er dan ook op dat Bruma niet lang buitenspel staat. Maxime Lestienne en Andres Guardado maken flinke stappen vooruit. Het tweetal had respectievelijk een kuit- en hamstringblessure en kan mogelijk terugkeren in de wedstrijd tegen NEC Nijmegen, aankomend weekeinde.

Update 10.42: Jeffrey Bruma traint de komende dagen apart van de groep op De Herdgang. Nader onderzoek wees uit dat de verdediger van PSV te kampen heeft met irritatie rondom de achillespees, melden de Eindhovenaren dinsdagochtend. Bruma volgt een aangepast schema en hoopt later deze week weer bij de groepstraining aan te sluiten. Het is afwachten of hij het duel met NEC (zondag) haalt.