Barcelona houdt adem in na problemen Messi: sterspeler getest in ziekenhuis

Barcelona houdt adem in na problemen Messi: sterspeler getest in ziekenhuis

09-02-2016 08:19

Lionel Messi heeft maandag de groepstraining van FC Barcelona laten schieten. Hij moest testen ondergaan om een diagnose te kunnen stellen over zijn nierklachten. Die klachten hielden de Argentijn in december bezig.

De 28-jarige Messi moest zelfs een duel van Barcelona op het WK voor clubteams laten schieten. Het ging om de halve finale. Bij de Argentijnse sterspeler werd een nierkoliek geconstateerd en die klachten hebben vaak verband met nierstenen. Drie dagen later kon Messi wel aantreden in de finale van het WK voor clubteams, maar hij wordt nu toch nader onderzocht in het ziekenhuis.

'Barcelona-aanvaller Messi zal diverse testen ondergaan op maandag en dinsdag. We willen graag achter de aard van de nierproblemen die hem in december bezighielden komen', luidde een statement van Barcelona. De club is goed begonnen aan de drukke en zeer belangrijke maand februari. Het won al met 7-0 van Valencia in de halve finale van de Copa del Rey en met 0-2 bij Levante. Barça kan Messi niet missen in deze maand, die het seizoen waarschijnlijk maakt of breekt.