Vardy onthult geheim achter succes: In geen miljoen jaar durven dromen

Vardy onthult geheim achter succes: "In geen miljoen jaar durven dromen"

09-02-2016 09:40
9

Jamie Vardy is één van de sensaties in de Premier League. De aanvaller van Leicester City heeft een enorme drive en dat is niet gek. Binnen enkele jaren bereikte hij via de amateurs het betaald voetbal en nu voetbalt hij in de top van de Premier League.

"Ja, ik moet mezelf elke dag even knijpen. Maar ik heb hier heel hard voor moeten werken", vertelt Vardy in The Daily Express. Met achttien goals is hij topscorer van de Premier League en zijn prestaties leverden hem een fraai nieuw contract op. "In het verleden moest ik full-time werken en ook nog voetballen. Dat was erg zwaar. Ik moest eerst werken en kon dus alleen voor een amateurclub voetballen."

"Deze groei had ik echter ook niet verwacht, maar het komt allemaal door het harde werken. Mijn wens is letterlijk dat ik elke dag kan voetballen en kan blijven spelen", aldus Vardy. "Misschien waardeer ik het wel meer, door de manier waarop ik dit moest bereiken. Sommige spelers zeggen dat het voelt als werk. Bij mij niet, hoor! Ik heb zo hard gewerkt hiervoor en ik wil dit blijven doen. Ik geniet van elke minuut."

In het seizoen 2011/'12 voetbalde Vardy nog bij Halifax, waarna hij naar Fleetwood Town verkaste. Leicester pikte Vardy in het seizoen 2012/'13 op en de rest is geschiedenis. "Toen ik bij Halifax zat, had ik nooit gedacht dat ik een transfer naar de Conference (vijfde niveau, red.) zou verdienen. Dat lukte dus wel en vervolgens dacht ik dat ik nooit voor een club als Leicester, laat staan voor Engeland, zou spelen. Dat had ik in geen miljoen jaar durven dromen. Maar het is allemaal uitgekomen. Het is ongelooflijk."