'Dat hoor ik de Feyenoord-spelers voor de wedstrijd tegen Ajax letterlijk zeggen'

'Dat hoor ik de Feyenoord-spelers voor de wedstrijd tegen Ajax letterlijk zeggen'

09-02-2016 10:58
9

Feyenoord doet in weinig meer denken aan de topclub die het was. Dat stelt John de Wolf, die in de jaren negentig drie keer de KNVB Beker, de Johan Cruijff Schaal en één landstitel won in De Kuip.

"Als je een topclub definieert als een club waar regelmatig prijzen worden gewonnen, dan is Feyenoord dat helaas niet meer", zegt de 53-jarige Schiedammer in het Algemeen Dagblad.

"Feyenoord is natuurlijk wel een topclub als je kijkt naar de enorme achterban, het indrukwekkende stadion, de prijzen uit het verleden en de enorme uitstraling. Maar ik hoor spelers in deze inktzwarte periode voor de wedstrijd tegen Ajax letterlijk zeggen: We staan toch nog steeds derde en we kunnen de beker winnen. Dan denk ik: dat past inderdaad niet meer bij een topclub."

Feyenoord trok in de zomer een blik met nieuwe spelers open, maar in de Klassieker tegen Ajax (2-1) stonden er met Dirk Kuyt en Eric Botteghin slechts twee op het veld. "Nee, dit is geen elftal met winnaars", stelt De Wolf, die zich zorgen maakt. "Giovanni van Bronckhorst is eerlijk en zegt herhaaldelijk dat hij zich verantwoordelijk voelt. Hij weet dat Feyenoord derde zal moeten worden én de beker moet winnen. Alleen dan is dit seizoen alsnog geslaagd."