In het kort: West Ham schakelt Liverpool uit, Werder en Dortmund door in Pokal

In het kort: West Ham schakelt Liverpool uit, Werder en Dortmund door in Pokal

09-02-2016 23:24
31

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

West Ham in slotfase langs Liverpool
West Ham United heeft zich in de vierde ronde van de FA Cup ontdaan van Liverpool. The Hammers, die de replay in eigen huis mocht afwerken, wonnen in de slotfase van de verlenging (2-1). Na negentig minuten stond er door treffers van Michail Antonio en Philippe Coutinho nog een 1-1 tussenstand op het scorebord. In de slotminuut van de verlenging schoot Angelo Ogbonna West Ham naar de volgende ronde.

Dortmund en Werder door
Borussia Dortmund en Werder Bremen hebben zich geplaatst voor de halve finale van de DFB Pokal. Dortmund ontdeed zich van VfB Stuttgart (1-3), terwijl Werder met dezelfde cijfers won van Bayer Leverkusen (1-3). 

Kramer krijgt afscheid
Michiel Kramer krijgt op 19 februari een officieel afscheid bij ADO Den Haag. De aanvaller speelde tot de zomer van 2015 in de Hofstad, maar koos dit seizoen voor een overstap naar jeugdliefde Feyenoord. De spits was in Den Haag vaak trefzeker - vorig jaar zeventien keer - maar heeft in Rotterdam nog niet kunnen overtuigen.

Van Polen uitgeschakeld
PEC Zwolle kan voorlopig niet over Bram van Polen beschikken. De aanvoerder raakte afgelopen weekend geblesseerd tegen Heracles Almelo en heeft een bovenbeenspiertje gescheurd. Daardoor is Van Polen ongeveer een maand uitgeschakeld. Van Polen mist in ieder geval de duels met Feyenoord, ADO Den Haag en SC Cambuur.

Ajax door in UEFA Youth League
Ajax A1 heeft dinsdagmiddag de achtste finales van de UEFA Youth League bereikt. Op trainingscomplex De Toekomst werd er met 3-1 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Sevilla. Vince Gino Dekker scoorde op aangeven van Donny van de Beek. Voor de theepauze kwamen de Spaanse bezoekers op gelijke hoogte via Nane. 

In de tweede helft trok Ajax alsnog de zege over de streep via Van de Beek (fraaie volley) en Abdelhak Nouri. Ajax plaatst zich door de overwinning voor de achtste finales van de UEFA Youth League. De loting vindt maandag 15 februari plaats. PSV A1 is eveneens geplaatst voor die ronde. De Eindhovenaren overleefden een groep met de leeftijdsgenoten van Manchester United, Wolfsburg en CSKA Moskou.

Atlético bindt uitblinker
Atlético Madrid is erin geslaagd het contract van Jan Oblak te verlengen tot de zomer van 2021. De Sloveense doelman heeft Thibaut Courtois doen vergeten in de Spaanse hoofdstad en wordt daarvoor beloond met een langere verbintenis en hoger salaris. Met Oblak onder de lat kreeg Atlético dit seizoen pas elf doelpunten tegen in 23 wedstrijden. Over twee weken mag hij proberen om PSV van scoren af te houden in de achtste finale van de Champions League.

Strootman zet weer stap
Kevin Strootman heeft opnieuw een belangrijke stap gezet op weg naar volledige fitheid. De Nederlandse middenvelder maakte vorige week zijn rentree bij de AS Roma-beloften en meldde zich dinsdag bij de groepstraining van de hoofdmacht. De verwachting is dat hij over twee weken zijn rentree in de Serie A kan maken, al heeft trainer Luciano Spalletti reeds aangegeven alle risico's te willen vermijden.

Vraagteken achter Droste
De kans bestaat dat Heracles Almelo het de komende tijd moet stellen zonder Wout Droste. De verdediger viel afgelopen weekend in het gewonnen duel met PEC Zwolle (2-0) uit met hamstringklachten en ondergaat dinsdag een MRI-scan. Het wegvallen van Droste is een hard gelag voor Heracles-trainer John Stegeman, die dit seizoen in 21 van de 22 wedstrijden een beroep deed op de back.

Feyenoorders ontbreken
Dirk Kuyt en Kenneth Vermeer ontbraken dinsdag op het trainingsveld van Feyenoord. De aanvoerder van de Rotterdammer is ziek naar huis gegaan, meldt RTV Rijnmond. Waarom Vermeer niet meetrainde, is nog niet duidelijk. Zowel Kuyt als Vermeer kwam zondag nog negentig minuten in actie in de met 2-1 verloren Klassieker bij Ajax. Feyenoord gaat aanstaande zondag op bezoek bij PEC Zwolle.

Van Polen valt weg
PEC Zwolle moet het zeker een maand stellen zonder Bram van Polen. De linksback heeft afgelopen weekend in de verloren competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (2-0) een spierscheuring in zijn bovenbeen opgelopen, waardoor hij vier tot zes weken buitenspel staat. Van Polen raakte in het Polman Stadion al vroeg in de wedstrijd geblesseerd in een luchtduel na een corner. Van Polen is het tiende blessuregeval in de geplaagde selectie van trainer Ron Jans.

Feyenoord ontvangt amateur
Feyenoord heeft de komende weken doelman Kaz Kromwijk op proef. Dat maakte de huidige club van de sluitpost, VV Strijen, dinsdag bekend op zijn website. Kromwijk speelt bij de amateurvereniging in de A1. 'We vinden dit fantastisch voor Kaz. Na vele jaren van keihard trainen met keeperstrainer Jan Barendregt bij onze club en op zondag bij de keeperschool in Brabant krijgt Kaz nu de kans om zijn keeperskwaliteiten bij Feyenoord te laten zien', reageert VV Strijen op de proefperiode. Bij welk team Kromwijk aansluit op Varkenoord, is niet duidelijk.

Ajax in actie tegen spreekkoren
Ajax onderzoekt welke eventuele stappen het kan nemen tegen de mensen die meededen aan de spreekkoren tegen Kenneth Vermeer tijdens De Klassieker van zondag tegen Feyenoord. "Het is lastig, aangezien het meerdere mensen waren en ze waarschijnlijk verspreid zaten over meerdere vakken. Feit is wel dat wij als club lelijk met de gebeurtenissen in onze maag zitten. Dat hebben we na afloop in een directieverklaring ook laten blijken", zegt Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis in hetAlgemeen Dagblad.