Dit was de ochtend: Bruma moet gas terugnemen, 'ideale' Ajax-spits gespot

Dit was de ochtend: Bruma moet gas terugnemen, 'ideale' Ajax-spits gespot

09-02-2016 12:00
11

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Blessure voor Bruma
Jeffrey Bruma moet zijn achillespeesblessure goed laten onderzoeken. In de wedstrijd tegen FC Utrecht van afgelopen weekend viel de verdediger halverwege uit. Het is afwachten of Bruma het duel met NEC van komende zondag kan halen. (De Telegraaf)

Toornsta reageert op kritiek
Jens Toornstra werd onlangs in de media weggezet als een speler die onrust stookt bij Feyenoord. De middenvelder werd bekritiseerd nadat Eric Gudde klaagde over de instelling van enkele reserves. Toornstra reageert op de kritiek van de media. (Algemeen Dagblad)

Sinkgraven genoemd als opvolger Klaassen
Ajax-trainer Frank de Boer is van mening dat Daley Sinkgraven helemaal geen verkeerde aankoop is voor de club. De Amsterdammers legden ruim zes miljoen euro neer voor de middenvelder. De Boer ziet in Sinkgraven de opvolger van aanvoerder Davy Klaassen. (Peptalk)

Dani Alves kan naar China
De Chinese voetbalrevolutie lijkt geen grenzen te kennen. Na onder meer Ramires en Jackson Martinez kan ook Dani Alves van FC Barcelona de oversteek maken. Een club uit China heeft de rechtsback een driejarig contract voorgelegd. (Mundo Deportivo)

Veerman spot ideale Ajax-spits
Henk Veerman, de spits van sc Heerenveen komt met een suggestie voor de spitspositie van Ajax. Veerman noemt Mark Uth de beste spits waar hij ooit mee samen heeft gespeeld. Veerman zelf hoopt ooit in de Engelse competitie te mogen voetballen. (Heerenveen-website)