'Enorm goede' spits voor Ajax: 'Ik denk dat hij daar niet zou misstaan'

'Enorm goede' spits voor Ajax: 'Ik denk dat hij daar niet zou misstaan'

09-02-2016 11:27
17

De zoektocht naar een nieuwe spits wierp in de winterse transferperiode geen vruchten af voor Ajax. Nota bene Henk Veerman, spits van sc Heerenveen, komt dinsdag met een suggestie.

Veerman voert Mark Uth op als de beste spits waar hij ooit mee heeft samengespeeld. De Duitser verruilde Heerenveen afgelopen zomer voor Hoffenheim. "Hij is zo enorm goed. Des te jammer dat hij bij Hoffenheim nauwelijks speeltijd krijgt", zegt Veerman op de clubsite van Heerenveen.

De lange aanvaller komt vervolgens met een opvallende suggestie. "Ik denk dat een voetballende spits als Mark bij Ajax beslist niet zou misstaan. Daar hebben we het ook regelmatig over. Want niet alleen hebben we elke week telefonisch contact, we bekijken ook elkaars wedstrijden. Hij volgt Heerenveen dus nog op de voet."

Zelf hoopt Veerman ooit in Engeland te spelen. "Los van het feit dat ik Heerenveen een fantastische club vind, is Liverpool mijn absolute droomclub. Daar hoort een verhaaltje bij: toen ik negentien was, ben ik tijdelijk gestopt met voetballen. Ik had er geen zin meer in. Dat kwam doordat een vriend van me ernstig ziek was en zou komen te overlijden.

"Dat ik gestopt was, stond hem lang niet aan", vervolgt de spits. "Voordat hij overleed, heb ik hem moeten beloven dat ik weer voor Volendam zou gaan voetballen. En ook dat ik mijn uiterste best moest doen om later bij Liverpool, favoriete club van ons beiden, aan de bak te komen. Een utopie natuurlijk, hoewel ik denk dat ik het fysiek best aan zou kunnen."