Guardiola kan Barcelona-middenvelder verleiden tot transfer: Zou een eer zijn

Guardiola kan Barcelona-middenvelder verleiden tot transfer: "Zou een eer zijn"

09-02-2016 13:09
16

Sergio Busquets heeft aangegeven dat Pep Guardiola één van de twee personen is die hem zou kunnen overhalen om FC Barcelona te verlaten. De middenvelder benadrukt evenwel dat de kans klein is dat hij uit Catelonië vertrekt.

Onder Guardiola debuteerde de inmiddels 27-jarige Busquets in het seizoen 2008/2009 voor Barcelona. Sindsdien veroverde hij vele prijzen met de club en groeide hij uit tot een van de beste controlerende middenvelders ter wereld. Een vertrek uit Camp Nou ligt dan ook niet voor de hand, maar twee personen zouden hem op andere gedachten kunnen brengen.

Wedden

Meer odds

"Eén van die personen is mijn vrouw. En zij is gelukkig hier, dus op persoonlijk vlak is er geen discussie. Sportief gezien is Guardiola die andere persoon. Het is duidelijk dat ik veel aan Pep te danken heb en het zou een eer zijn om weer met hem te werken", laat Busquets, die nog een contract tot medio 2019 heeft, weten in gesprek met ESPN.

Guardiola verruilt Bayern München komende zomer voor Manchester City, dat niet om geld verlegen zit. Busquets verwacht echter niet dat de Spaanse succescoach bij hem aanklopt. "Hij weet dat Barcelona mijn club is. Het beste voor mij en de club is dat ik hier ben en ik zou nooit om een vertrek vragen."