Premier League-fans dreigen speelronde te boycotten om dure tickets

Premier League-fans dreigen speelronde te boycotten om dure tickets

09-02-2016 13:28
20

De Engelse voetbalsupporters zijn de exorbitante ticketprijzen in de Premier League meer dan zat. Fans van alle twintig clubs zijn van plan om collectief te demonstreren, zo meldt The Telegraph dinsdag.

De Football Supporters' Federation, het orgaan waarin de supporters zijn verenigd, overweegt op te roepen een speelronde te boycotten, door met z'n allen demonstratief het stadion uit te lopen. De aankondiging volgt na een protestactie van Liverpool-aanhangers zaterdag, toen zo'n tienduizend supporters in de 77e minuut het stadion verlieten. Daarmee verwezen de fans naar de prijs voor een wedstrijdticket: 77 pond.

'Het weglopen bij Liverpool heeft de kwestie rondom de betaalbaarheid van voetbal zeer succesvol aangekaart', zegt voorzitter Kevin Miles van de Football Supporters' Federation tegenover de Britse krant. Eerder uitte ook de achterban van Arsenal al felle kritiek op de alsmaar stijgende prijzen. Desondanks wacht Miles een zware taak om alle supporters te verenigen en gelijktijdig de stadions uit te laten marcheren.

Een andere optie is sponsoren forceren om een standpunt in te nemen tegen de hoge ticketprijzen. Veel Liverpool-fans vielen clubsponsor en fastfoodketen Subway al af. Volgens Miles zijn sponsoren 'gevoeliger voor de publieke opinie dan sommige onbuigzame clubeigenaars blijken te zijn'.