Werk aan de winkel voor Sparta: Ik ben ervan overtuigd dat hij niet houdbaar is

Werk aan de winkel voor Sparta: "Ik ben ervan overtuigd dat hij niet houdbaar is"

09-02-2016 13:47
8

Sparta Rotterdam lijkt na jarenlang geploeter eindelijk voor een terugkeer in de Eredivisie te staan. Met de huidige selectie heeft Sparta echter weinig te zoeken op het hoogste niveau, stellen twee prominente oud-Spartanen.

"Als je net als De Graafschap geen spelers haalt, heeft Sparta er niets te zoeken", zegt Ronald Lengkeek, de topscorer aller tijden van de club, in het Algemeen Dagblad. "Er zal ten eerste een spits moeten komen die doelpunten maakt, maar daar moeten wel de centen voor zijn. Er zijn vast schulden uit het verleden met al die weggestuurde trainers. Dat maakt de stap naar de Eredivisie er niet gemakkelijker op."

Wedden

Meer odds

Ook oud-speler Adri van Tiggelen is sceptisch over de huidige selectie. "Hoe goed Sparta het momenteel ook doet in de Jupiler League, met deze selectie ben je kansloos in de Eredivisie. De spelersgroep zal flink op de schop moeten. Als ik naar de wedstrijd van zondag kijk, zag ik eigenlijk maar vier of vijf jongens die meekunnen in de Eredivisie. Thomas Verhaar steekt er in dat opzicht bovenuit. Ik ben ervan overtuigd dat hij na dit seizoen niet meer houdbaar is voor Sparta."

Alleen voormalig trainer Rob Jacobs ziet het zonnig in. "Ik ben helemaal niet sceptisch over de kansen van deze ploeg in de Eredivisie. Excelsior is echt niet beter. Sparta heeft dezelfde potentie als NEC. Een mooi stadion, een grote achterban en het bereiken van de eredivisie zorgt op financieel vlak voor aantrekkingskracht."