Clubicoon wijst opvolger Van Gaal aan: Hij kan de Guardiola van United zijn

Clubicoon wijst opvolger Van Gaal aan: "Hij kan de Guardiola van United zijn"

09-02-2016 14:32
7

Manchester United doet er goed aan om Louis van Gaal te vervangen door Ryan Giggs. Dat stelt clubicoon Bryan Robson. De voormalige middenvelder ziet in Giggs het ideale antwoord van United op Pep Guardiola, die bij stadgenoot Manchester City aan de slag gaat.

"Ryan kan de Guardiola van United worden, daar ben ik zeker van", zegt Robson tegen The Sun. "Het klopt dat hij stil is, maar dat zou geen verschil moeten maken. Hij heeft altijd al dieper over het spelletje nagedacht en heeft hard gewerkt om hier te komen." De Welshmen is momenteel de assistent van Van Gaal op Old Trafford. Hij speelde zijn gehele carrière voor Manchester United.

"Ze zeggen dat Guardiola intelligent is en een groot voetbalbrein heeft. Voor Ryan geldt hetzelfde", vervolgt Robson zijn lofzang. Hij moet alleen de kans krijgen als Van Gaal vertrekt." Robson vindt dat Manchester United niet in paniek moet raken door de komst van Guardiola naar de Premier League. The Red Devils zouden momenteel in gesprek zijn met José Mourinho.

"Er is altijd gezegd dat Giggs van Van Gaal ging leren, zijn trainersdiploma moest halen en zou worden klaargestoomd voor de job. Dat moet nog steeds het scenario zijn. Mensen zeggen dat hij geen ervaring heeft, maar hij heeft 26 jaar onder Sir Alex Ferguson gewerkt. Hij vertegenwoordigt de ziel van United. En Guardiola had ook geen ervaring toen hij bij FC Barcelona begon."