Cruijff: Ik had hem graag aan het werk gezien bij Manchester United

Cruijff: "Ik had hem graag aan het werk gezien bij Manchester United"

09-02-2016 15:24
13

Jordi Cruijff staat niet achter de keuze van Pep Guardiola om vanaf volgend seizoen aan de slag te gaan bij Manchester City. De Spaanse coach van Bayern München ruilt de Bundesliga in voor de Premier League.

Vorige week maandag werd bevestigd dat Guardiola in de zomer naar Manchester City verkast. The Citizens wisten hem te verleiden met een mooi toekomstperspectief, terwijl ook Chelsea en naar verluidt Manchester United in de race waren. Cruijff begrijpt de keuze van Guardiola maar deels.

Wedden

Meer odds

"Ik had Pep graag aan het werk gezien bij Manchester United. Die club heeft veel meer traditie dan Manchester City", tekent Esports Cope op uit de mond van Cruijff, die daarmee een steek onder water uitdeelt aan Louis van Gaal. De manager staat nog steeds onder zware druk op Old Trafford.

Ondanks de kritiek op de keuze van Guardiola, kan Cruijff ook wel begrip opbrengen. "Het is duidelijk dat het een goed moment is om in te stappen bij Manchester City. De setting, het geld en de drang om een goed team te creëren is daar heel groot."