KNVB is verbaasd en dreigt met straffen voor benaderde spelers: 'Onvoorstelbaar'

KNVB is verbaasd en dreigt met straffen voor benaderde spelers: 'Onvoorstelbaar'

09-02-2016 15:46
8

De KNVB gaat op korte termijn om tafel met de makers van het tv-programma Rambam. Twee weken geleden kwam naar buiten dat één speler uit het betaald voetbal een belletje had gekregen, met het verzoek om een wedstrijden te 'fixen'.

Dat belletje was afkomstig van Rambam, dat op ludieke wijze misstanden aan de kaak probeert te stellen. Het tv-programma claimde meer voetballers te hebben benaderd, waardoor de KNVB een oproep deed. "Maar niemand heeft dat gedaan", aldus een woordvoerder van de voetbalbond tegen De Telegraaf. "We hebben iedereen de ruimte gegeven zich te melden, maar rekenen er nu niet meer op dat meer voetballers dat gaan doen."

De KNVB is verbaasd en dreigt met straffen voor voetballers die tóch blijken te zijn benaderd, maar zich niet hebben gemeld. "We kunnen ons namelijk niet voorstellen dat slechts één speler is gebeld", klinkt het. In de tussentijd wil de voetbalbond om tafel met productiemaatschappij CCCP, dat Rambam maakt. De makers hebben volgens De Telegraaf 'gerede twijfel' over de eerlijkheid van bepaalde voetballers. Hoe concreet die informatie is, is onduidelijk.