Janssen in topvorm: Dat hoort echt bij mijn spel, knokken tot ik erbij neerval

Janssen in topvorm: "Dat hoort echt bij mijn spel, knokken tot ik erbij neerval"

09-02-2016 18:24
8

Vincent Janssen is de laatste weken 'on fire' bij AZ. Met dertien doelpunten in de Eredivisie heeft de aanvaller zijn vooraf bepaalde doelstelling al ruim en breed gehaald. Nu wil de spits doorzetten.

Janssen kwam afgelopen zomer over van Almere City FC, een laagvlieger in de Jupiler League. Bij AZ, toch een steevaste subtopper in de Eredivisie, gaat de spits onverminderd door met scoren. Dertien keer bolde het net al, terwijl hij voorafgaand aan het seizoen had gehoopt op tien treffers. "Ik ga geen aantallen noemen. Ik wilde er vóór dit seizoen tien maken, dat heb ik gehaald. Laat mij maar lekker zo doorgaan."

Zijn laatste treffer tegen Vitesse was er een van absolute schoonheid. Met een prachtige lob passeerde hij doelman Eloy Room. "Deze goal typeert me wel als speler", vertelt hij aan Voetbal International. Janssen houdt van hard werken. "Dat hoort ook echt bij mijn spel, knokken tot ik erbij neerval. Daar haal ik kracht uit en ik krijg er energie van. En ik help mijn ploeg er ook mee. Het is wel fijn te merken dat ik keer op keer een aardig niveau haal en ook beslissend kan zijn."

Wellicht dat er na dit seizoen een stap hogerop in zit voor Janssen. Ajax-coach Frank de Boer liet maandagavond al weten dat de spits nadrukkelijk wordt gevolgd