Oud-Feyenoorder overweegt ingrijpende beslissing: Moet aan mijn lichaam denken

Oud-Feyenoorder overweegt ingrijpende beslissing: "Moet aan mijn lichaam denken"

09-02-2016 18:47
6

Salomon Kalou denkt aan het beëindigen van zijn interlandcarrière. De Ivoriaanse aanvaller wil zijn lichaam niet overbelasten en richt zich daarom op het clubvoetbal met Hertha BSC. 

Kalou overweegt namelijk sterk om een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten. "Ik heb in mijn carrière de Africa Cup gewonnen en heb twee WK's gespeeld. Je moet er altijd over nadenken wat het juiste moment is om te stoppen met voetballen. Dit jaar word ik dertig en moet ik dus ook aan mijn lichaam denken."

Tegenwoordig speelt Kalou voor het Duitse Hertha BSC, waar hij dit seizoen alweer tien doelpunten voor gemaakt heeft. Een beduidend betere prestatie dan het voorgaande jaar, toen Kalou slechts zesmaal doeltrof voor Hertha. "Vorig jaar was een lastig jaar waarin ik bovendien een Africa Cup speelde, maar het was wel een leerzaam jaar. Voor dit jaar heb ik als doel om minimaal vijftien goals te maken."

Kalou speelde van 2003 tot en met 2006 voor Feyenoord en vormde met Kuyt het beruchte duo 'K2'. In deze periode kwam de Ivoriaan tot 35 doelpunten in Eredivisieverband. Een hoofdprijs pakte hij echter nooit met de Rotterdammers.