Verbeek: Hoop ik niet, want promotie naar de Bundesliga moet hoogtepunt zijn

Verbeek: "Hoop ik niet, want promotie naar de Bundesliga moet hoogtepunt zijn"

09-02-2016 20:23

Gertjan Verbeek kijkt uit naar het bekertreffen tussen VfL Bochum en Bayern München, dat woensdagavond om 20:30 uur op het programma staat. Zoals wel vaker blijft de Nederlander echter nuchter.

Verbeek ziet het bekerduel niet als hoogtepunt van het seizoen. "Dat hoop ik niet, want promotie naar de Bundesliga zou eigenlijk ons hoogtepunt moeten zijn", aldus de Nederlandse coach in gesprek met De Telegraaf. "Gebeurt dat niet dit seizoen, dan volgend seizoen. Toch is het bekerduel zeker een van de hoogtepunten dit seizoen. Als ik zou mogen kiezen: of winnen van Bayern of aan het einde van het seizoen derde staan en kans maken om te promoveren, dan kies ik het laatste."

Wedden

Meer odds

Verbeek weet namelijk dat zijn ploeg met een megastunt tegen Bayern nog niets heeft bereikt. "Dan is er nog een halve finale en mogelijk nog finale. Maar de kans dat je de beker wint met Bochum is niet groot. Maar het wordt al een feestdag, want er komen bijna twintigduizend mensen op af. We hebben dit op eigen kracht bereikt. Daar moeten we dan van genieten."

Verbeek kreeg eerder al complimenten van Josep Guardiola, die de goede prestaties van Bochum koppelde aan het karakter van de Nederlandse coach. Verbeek reageerde op zijn beurt positief op de woorden van de Spaanse succescoach.