AZ mag toch hopen op doelman: Op een gegeven moment wil ik ook verder

AZ mag toch hopen op doelman: "Op een gegeven moment wil ik ook verder"

09-02-2016 21:09
9

AZ slaagde er in de afgelopen transferperiode niet in om Robbin Ruiter los te weken bij FC Utrecht. De Alkmaarders hebben komende zomer mogelijk meer succes, want de doelman staat open voor een vertrek naar Noord-Holland.

AZ wilde vlak voor het verstrijken van de transferdeadline niet voldoen aan de vraagprijs van Utrecht, waardoor een overgang afketste. Doordat Ruiter niet van plan is om zijn nog tot medio 2017 doorlopende contract te verlengen, lijkt een zomers vertrek voor de hand. Vooral omdat de sluitpost zelf open staat voor een nieuwe uitdaging.

AZ maakt daarbij een goede kans. "'Ik weet alleen van de concrete interesse van AZ", vertelt hij aan Voetbal International. "Het is een heel mooie club, vind ik, en ook een club uit de streek waar ik vandaan kom." Ruiter sprak zelf nog niet met de Alkmaarders. "Ik kom pas zelf in beeld als een geïnteresseerde club eruit is met FC Utrecht."

"Ik zit nu vier jaar bij FC Utrecht. Het is een fantastische club, alleen wil ik op een gegeven moment ook verder. Een nieuwe omgeving, stappen maken. Maar ik weet niet wat de plannen van AZ zijn, dan moet ik eerst met ze praten. Ik focus me nu op FC Utrecht. Het doel is zo hoog mogelijk eindigen in de competitie en natuurlijk willen wij die beker pakken." Ruiter keepte in het verleden eerder voor FC Volendam.