Feyenoord-fans zien weinig in plan Van Oostveen: Wat verwacht de KNVB?

Feyenoord-fans zien weinig in plan Van Oostveen: "Wat verwacht de KNVB?"

09-02-2016 21:18
8

De supportersvereniging van Feyenoord ziet er weinig in om aan tafel te gaan zitten met de KNVB. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de voetbalbond zit met de recente incidenten in zijn maag. Hij wil samen met de fans nadenken over een oplossing.

"Ik vraag me af of wij de partij zijn om mee te praten", zegt Wim van Merkensteijn, voorzitter van de Feyenoord Supportersvereniging, tegen Metro. Zijn ledenbestand bestaat voornamelijk uit 'petten en sjaals', stelt hij. "Dat zijn goedwillende supporters die het beste voor hebben met de club. Wat verwacht de KNVB? Dat wij individuen die kwaad willen in de hand kunnen houden? Integendeel."

Van Merkensteijn vindt dat de KNVB wellicht zelf actie moet ondernemen om misstanden in de stadions tegen te gaan. "Misschien moeten ze iemand op de tribune zetten die kan zeggen: oké, nu staken we de wedstrijd omdat er een beledigend spandoek hangt, kwetsende spreekkoren worden gezongen of ergens een pop hangt. Nu wordt die verantwoordelijkheid vaak afgeschoven."

Onlangs was Ajax-middenvelder Riechedly Bazoer het mikpunt van oerwoudgeluiden en werd bekend dat Marko Vejinovic doodsbedreigingen heeft ontvangen. Als klap op de vuurpijl hing er zondag tijdens De Klassieker een pop van Kenneth Vermeer met een strop om zijn nek in de Arena.