'Leider' Van de Beek: Je probeert die jongens zoveel mogelijk te helpen

'Leider' Van de Beek: "Je probeert die jongens zoveel mogelijk te helpen"

09-02-2016 22:57
16

Donny van de Beek was dinsdag belangrijk in het UEFA Youth League-duel van Ajax A1 met Sevilla. Twee dagen eerder viel hij nog in tijdens De Klassieker tegen Feyenoord. Een hele omschakeling voor de middenvelder.

"Ik denk dat ik wel een goede wedstrijd heb gespeeld. Ik was belangrijk met een goal en een assist", zei Van de Beek na afloop van de 3-1 zege tegen Ajax TV. "Het is natuurlijk anders dan een volle Arena, maar ik vond het gewoon heel leuk om mee te doen. Ik vond het fijn dat ik weer negentig minuten heb kunnen spelen. Ik denk dat dat ook heel belangrijk is voor mij."

"Dat je dan ook nog belangrijk bent voor het team en wint, is extra mooi", gaat Van de Beek verder. De achttienjarige jeugdinternational merkt dat hij ervaring opdoet op een hoger niveau. "Ja, natuurlijk. Dat is ook wat de trainer zei: je moet laten zien dat je dingen hebt geleerd bij Ajax 1 en die overbrengen bij de A1. Dat probeer ik wel."

Zijn leidersrol lijkt Van de Beek goed af te gaan. Bovendien waren tegen Sevilla ook Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny van de partij. "Je probeert die jongens zo veel mogelijk te helpen en ik denk dat we dat prima gedaan hebben", stelt Van de Beek.