PSV scoort punten op de transfermarkt: Alle credits, dát is ambitie

PSV scoort punten op de transfermarkt: "Alle credits, dát is ambitie"

10-02-2016 07:19
4

PSV heeft uitstekende zaken gedaan door Marco van Ginkel de voorbije transferperiode naar Eindhoven te halen. Dat vindt Fred Rutten, voormalig trainer van de Eindhovenaren.

Omdat PSV met Hendrix, Guardado, Pröpper, Maher en Schaars al over een flink aantal middenvelders beschikt, lijkt de vraag of Van Ginkel nodig is gerechtvaardigd. "Het is vooral een compliment aan PSV. Alle credits, dát is ambitie", reageert Rutten in Voetbal International.

"Het straalt uit dat je écht wilt winnen. Niet alleen naar de buitenwereld toe, maar ook richting je spelers. Een teken van: Wakker worden! In alle grote Europese competities is dit heel normaal. Je moet niet zeuren, maar gewoon vechten voor je plek", vindt Rutten.

Bij Vitesse werkte de trainer één seizoen samen met Van Ginkel. "In Arnhem heeft Marco een enorme groeispurt gemaakt, zowel fysiek als mentaal. Ik vond hem een voorbeeldprof. Onverstoorbaar, hij ging altijd maar door. Ik verwachtte toen wel dat hij naar een grote club zou gaan, hij had echt een geweldig jaar."