'Guardado herhaalt kunstje van 'Ajax-uit' en aast op wonderlijk snelle rentree'

'Guardado herhaalt kunstje van 'Ajax-uit' en aast op wonderlijk snelle rentree'

10-02-2016 08:37
17

Andrés Guardado aast opnieuw op een razendsnelle rentree. De Mexicaan van PSV raakte anderhalve week geleden geblesseerd aan zijn hamstring, maar is mogelijk tegen NEC alweer van de partij.

De sleutelspeler leek een aantal weken uit de running, maar stond dinsdag alweer op het trainingsveld. Hij maakte nog geen deel uit van de groepstraining, maar werkte wel een uitgebreide individuele training af. De blessure van Guardado is minder erg dan gevreesd, waardoor hij het trucje rond Ajax-uit opnieuw lijkt te flikken. 

Dat duel, vroeg dit seizoen, zou Guardado eigenlijk aan zich voorbij moeten laten gaan. De middenvelder herstelde echter wonderbaarlijk snel en droeg in de Arena bij aan een waardevolle 1-2 overwinning. Guardado wil dat kunstje nu min of meer over doen door er zondag in Nijmegen weer bij te zijn, aldus het Eindhovens Dagblad. De duels met Atlético Madrid in de Champions League komen dus sowieso niet in gevaar. 

In het geval van Jeffrey Bruma, die kampt met een lichte achillespeesblessure, wordt er vrijdag een besluit genomen. "In de avond valt dan waarschijnlijk de beslissing", aldus de verdediger. "Uit een onderzoek is gelukkig niks ernstigs naar voren gekomen, maar we willen geen enkel risico nemen. Er komen met de competitiewedstrijden en Champions League-duels nog mooie dingen aan de komende weken en daar wil ik per se bij zijn."