Verplicht gesprek Groningen met opvallende naam: Komen onze afspraken na

Verplicht gesprek Groningen met opvallende naam: "Komen onze afspraken na"

10-02-2016 08:47
6

Dick Lukkien, assistent-trainer van FC Groningen, is de eerste trainer waar mee gesproken wordt voor de opvolging van Erwin van de Looi. Dat bevestigt Peter Jeltema, manager technische zaken van de club.

Toen Lukkien vorig seizoen zijn contract verlengde in de Euroborg, wist hij te bedingen dat als Van de Looi zou vertrekken, hij de eerste zou zijn met wie gesproken moet worden. "En wij komen altijd onze afspraken na", aldus Jeltema in Voetbal International. "We kennen de ambitie van Dick, hij wil graag hoofdtrainer worden en we zullen met hem in gesprek gaan."

Of Lukkien een serieuze kandidaat is, is overigens niet bekend. De naam van Jurgen Streppel is al wél met FC Groningen in verband gebracht, maar daar wil Jeltema niet op ingaan. "Daar is zoveel over gezegd, laat degenen die dit nieuws naar buiten brachten ook maar verantwoordelijkheid nemen voor hun uitspraken. Voor ons staat er een dikke punt achter", is hij duidelijk.

Van de Looi maakte vorige week bekend na dit seizoen te vertrekken uit de Euroborg. Hoewel hij afgelopen seizoen de KNVB Beker won, was er bij de achterban steeds vaker kritiek op zijn functioneren.