Nuytinck in niemandsland: Deze huidige situatie is voor niemand goed

Nuytinck in niemandsland: "Deze huidige situatie is voor niemand goed"

10-02-2016 09:06
3

Bram Nuytinck komt dit seizoen niet aan de bak bij Anderlecht. De 25-jarige verdediger, die in 2012 de overstap maakte van NEC naar de Belgische topclub, mocht in januari echter onder geen beding vertrekken uit Brussel. 

"Eind vorig seizoen verlengde ik mijn contract tot 2018, dan heb je bepaalde verwachtingen", legt Nuytinck uit aan Voetbal International. "Met de huidige situatie had ik het begin dit seizoen moeilijk. Temeer omdat ik de eerste twee jaren als basisspeler de landstitel won én Champions League speelde. Dan is dit – fit zijn maar op de bank zitten – een grote omslag. Zoals het ook voor de club wennen is dit seizoen Europa League in plaats van Champions League-voetbal te spelen…"

"Dat Anderlecht mij niet wil laten gaan, kun je als compliment opvatten", vervolgt de voormalig international van Jong Oranje. "Maar nu moeten we wel goed kijken naar de toekomst. Voor niemand is het niet goed als ik in deze situatie blijf. Ik bedoel, ook Anderlecht heeft in mij geïnvesteerd. En als je zoals in mijn geval al anderhalf jaar niet regelmatig in actie komt, neemt het gevaar toe dat je in de vergetelheid raakt. Al weet ik dat perspectieven in de voetballerij ook zomaar weer kunnen veranderen."