Verbeek laakt Cambuur-leiding: Spelers die overblijven zijn ook niet achterlijk

Verbeek laakt Cambuur-leiding: "Spelers die overblijven zijn ook niet achterlijk"

10-02-2016 09:32
10

Henk de Jong stapte dinsdag per direct op als hoofdtrainer van SC Cambuur. Gertjan Verbeek, een goede vriend van de Friese oefenmeester, snapt het vertrek van De Jong heel goed. 

"Je moet je verplaatsen in Henk, hij heeft klap op klap gehad", vertelt Verbeek aan De Telegraaf. "Er werd zonder zijn medeweten afscheid genomen van zijn assistent Sandor van der Heide, er werden spelers verkocht, de resultaten vielen tegen. Hij is altijd voor de ploeg gaan staan. Terwijl, en dit is mijn eigen mening, Cambuur een heel matige selectie heeft. Als dan ook nog belangrijke jongens als Ogbeche weggaan, dan vind ik het niet raar dat het zo gelopen is."

"Zijn geloofwaardigheid stond op een gegeven moment ook ter discussie". vervolgt Verbeek, die in het verleden met De Jong samenwerkte en -speelde bij sc Heerenveen. "Hij moest wel voor de groep blijven staan, hoewel de ene na de andere dragende speler werd verkocht. Maar de spelers die overblijven zijn ook niet achterlijk, die zien ook wel het gebrek aan kwaliteit."

"Het vertrek van Ogbeche hoorden de spelers om 11 uur ’s morgens van Willem II, dat de transfer bekendmaakte. Zoiets heeft een gigantische impact op een groep. Natuurlijk had hij een clausule in zijn contract dat hij bij een bepaald bedrag weg mocht, dus de transfer was niet tegen te houden, maar Cambuur had zelf met een statement moeten komen."