In het kort: PSG dankt Ibrahimovic, Sneijder beslissend voor 'Gala'

In het kort: PSG dankt Ibrahimovic, Sneijder beslissend voor 'Gala'

10-02-2016 23:32

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSG naar kwartfinale Coupe
Paris Saint-Germain heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinales van de Coupe de France. De hoofdstedelingen waren met liefst 3-0 te sterk voor Olympique Lyon. Twee doelpunten van Zlatan Ibrahimovic en eentje van Adrién Rabiot bracht PSG de zege. 

Sneijder helpt Galatasaray aan winst

Wesley Sneijder is woensdagavond van waarde geweest voor Galatasaray. Dankzij een doelpunt en assist van de Nederlander werd het bekerduel met Akhisar Belediyespor met 1-2 gewonnen. Galatasaray neemt zodoende een goede uitgangspositie mee voor de return, die op 1 maart op het programma staat. De winnaar plaatst zich voor de finale.

Owusu-Abeyie alweer weg
Quincy Owusu-Abeyie is alweer vertrokken bij SC Cambuur. De aanvaller was de laatste weken op proef bij de Friese club, maar is op eigen initiatief vertrokken uit Leeuwarden. Dat meldt Omroep Frysland.

Johnson bekent schuld
Adam Johnson heeft woensdagmiddag voor een Britse rechtbank schuld bekend voor het zoenen van een vijftienjarig meisje en voor het verrichten van een seksuele handeling met een ander minderjarig meisje. Het is nog onduidelijk welke straf de vleugelaanvaller van Sunderland nu boven het hoofd hangt. Op 2 mei vorig jaar werd Johnson - twaalfvoudig international van Engeland - opgepakt. Daarna werd hij meteen geschorst door Sunderland. Enkele weken later werd die schorsing opgeheven

Totti kan verlengen bij AS Roma
La Gazzetta dello Sport meldt dat Francesco Totti ook komend seizoen onder contract staat bij AS Roma. De 39-jarige vedette gaat binnenkort zijn handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis. Om te mogen blijven, moet Totti wel een deel van zijn jaarsalaris inleveren. Momenteel verdient hij 3,9 miljoen euro, na de zomer zal hij terugvallen naar 3,4 miljoen. De Italiaanse aanvaller maakte in 1992 zijn debuut voor Roma. 

Höwedes blijft bij Schalke
Schalke 04 is er in geslaagd om Benedikt Höwedes langer te binden. De verdediger zette woensdag zijn handtekening onder een nieuw contract, dat loopt tot medio 2020. Höwedes (27), international van Duitsland, speelt al zijn gehele loopbaan voor Schalke. Hij debuteerde in 2007 voor het eerste elftal van Die Königsblauen.

Barça geeft alle sterren rust
Vrijwel geen enkele grote Barcelona-naam zal woensdagavond aantreden tijdens de bekerwedstrijd tegen Valencia. Het heenduel in Camp Nou werd door de regerend landskampioen met liefst 7-0 gewonnen. Daarom geeft trainer Luis Enrique nu de voorkeur aan diverse talenten. Ivan Rakitic is de enige basiskracht van Barça die bij de selectie zit voor de return. 

Contractverlenging lonkt voor Vreman
De kans is groot dat Jan Vreman ook na de zomer aan het roer staat bij De Graafschap. Technisch manager Peter Hofstede laat aan de Gelderlander weten dat contractverlenging 'voor de hand ligt'. De huidige verbintenis van Vreman (50) loopt in juli af. Momenteel staat De Graafschap, dat onder zijn leiding afgelopen jaar promoveerde naar de Eredivisie, op de laatste plaats. 

Haan is er klaar mee
Arie Haan heeft ontslag genomen als trainer van het Chinese Tianjin Teda. Dat laat zijn familie weten aan RTV Noord. De voormalig Oranje-international werkte tussen 2009 en 2011 ook al bij de Aziatische club. Daarnaast was Haan (67) in het verleden actief als bondscoach van China. Of het vertrek bij Tianjin het einde van zijn trainerscarrière betekent, is niet bekend.

Mido ontslagen door Egyptische topclub
Het wil niet echt vlotten met de trainerscarrière van Mido. De voormalig spits van onder meer Ajax, AS Roma en Tottenham Hotspur is ontslagen door de Egyptische topclub Zamalek. Mido verloor met zijn ploeg de Caïro-derby tegen Ahly (2-0) en dat was reden voor Zamalek om de nog altijd slechts 32-jarige trainer op straat te zetten.