FC Utrecht boort verdediger transfer door de neus: We moeten kritisch zijn

FC Utrecht boort verdediger transfer door de neus: "We moeten kritisch zijn"

10-02-2016 10:38
5

FC Utrecht-aanvoerder Mark van der Maarel had in januari de mogelijkheid om te verkassen naar Birmingham City. Zijn werkgever ging echter voor die transfer liggen. Des te opmerkelijk is het dus dat Utrecht nog niet zeker weet of de verdediger een nieuw contract krijgt in de Domstad. 

De huidige verbintenis van Van der Maarel loopt komende zomer af. "We zijn héél kritisch geworden op het verlengen van contracten", vertelde directeur Wilco van Schaik tijdens Namen & Rugnummers, een sportprogramma op RTV Utrecht. 

"Wij willen nog steeds de laatste stap maken naar een gezonde club. Daar hoort ook bij dat we kritisch kijken naar onze salarisuitgaven. Ik denk dat wij daarin nog iets te hoog zitten, daarom moeten we kritisch zijn op het verlengen van een contract", aldus Van Schaik.

Of het dan niet erg vreemd is dat Van der Maarel een transfer door de neus is geboord, terwijl hij na de zomer misschien moet vertrekken uit stadion Galgenwaard? Van Schaik geeft toe dat de keuze van Utrecht 'niet prettig is' voor de aanvoerder. "Maar uiteindelijk ben ik directeur van FC Utrecht en gaat het om topsport. Dat bedrijven we. Het clubbelang gaat daarin altijd vóór het individu."