Onderonsje tussen Owusu-Abeyie en Van Persie: Quincy, ik wacht al lang op je

Onderonsje tussen Owusu-Abeyie en Van Persie: "Quincy, ik wacht al lang op je"

10-02-2016 11:25
8

Quincy Owusu-Abeyie dook twee weken geleden plots op bij SC Cambuur. De voormalig aanvaller van onder meer Arsenal, die tegenwoordig clubloos is, kreeg van de Eredivisie-club de kans om te laten zien wat hij in huis had. Afgelopen week brak Owusu-Abeyie (29) zijn stage zelf af. 

"Ik was niet fit genoeg", legt hij uit in een interview met de Volkskrant. "Dan moet je volwassen zijn en zeggen: ik trek me terug." De dribbelaar gaat nu eerst 'in zichzelf investeren' voordat hij weer een poging waagt bij een andere club. Want: "Als ik in de toekomst een aanbieding krijg, wil ik er meteen honderd procent kunnen staan."

Owusu-Abeyie wil dolgraag aan de slag in Nederland. "Ik wil in de Eredivisie voetballen. Hier is het voor mij allemaal begonnen. Maar ik heb mijn kwaliteiten nooit kunnen laten zien aan het Nederlandse publiek. Daar wil ik verandering in brengen. Dat is mijn jongensdroom."

Tijdens een vakantie in Dubai kwam Owusu-Abeyie afgelopen winter Robin van Persie tegen. "Hij zei tegen me: Quincy, ik wacht al heel lang op je, maar ik weet zeker: het gaat gebeuren.