Update: Hartritmestoornissen betekenen mogelijk einde trainersloopbaan Stevens

Update: Hartritmestoornissen betekenen mogelijk einde trainersloopbaan Stevens

10-02-2016 15:12
15

Duitse media melden woensdagmiddag dat Huub Stevens (62) per direct is opgestapt als trainer van TSG Hoffenheim. Gezondheidsredenen zouden ten grondslag liggen aan zijn vertrek. 

Hoffenheim is op dit moment de nummer zeventien van de Bundesliga. Sinds oktober 2015 stond de Limburgerse oefenmeester aan het roer bij de Duitse formatie. Op dit moment is het nog onduidelijk wat exact de medische klachten van Stevens zijn die er blijkbaar voor gezorgd hebben dat hij zijn werk niet kan voortzetten. Hoffenheim zelf heeft het nieuws nog niet bevestigd. Om 15.00 uur is er wél een persconferentie aangekondigd. 

Hoffenheim ontsloeg in oktober Markus Gisdol na een belabberde start van het Bundesliga-seizoen. Stevens werd aangetrokken als interim-trainer. De ervaren oefenmeester, die in Nederland de leiding had over PSV en Roda JC, zwaaide in het verleden de scepter bij diverse ploegen uit de Bundesliga. Zo werkte hij bij Schalke 04, Hamburger SV en VfB Stuttgart. 

Update 12.47 uur: Tegenover het Duitse persbureau DPA heeft Hoffenheim het vertrek van Huub Stevens bevestigd. De Nederlander vertrekt per direct vanwege gezondheidsredenen. 

Update 15.12 uur: Tijdens een door Hoffenheim georganiseerde persconferentie heeft Stevens woensdagmiddag laten weten dat hij wegens hartritmestoornissen zijn functie per direct heeft neergelegd. De beslissing om te stoppen is in overleg met artsen genomen. Het is zeer de vraag of hij in de toekomst nog een nieuwe klus oppakt. Mogelijk moet Stevens dit jaar onder het mes. Zijn assistenten Alfred Schreuder en Armin Reutershahn nemen tot het eind van dit seizoen de honneurs waar.