Vloet vindt nieuwe werkgever in Jupiler League: trainer keert terug bij oude club

Vloet vindt nieuwe werkgever in Jupiler League: trainer keert terug bij oude club

10-02-2016 12:25
2

Na het ontslag van René van Eck heeft FC Den Bosch een nieuwe trainer gevonden. De club uit de Jupiler League gaat weer in zee met Wiljan Vloet, die in 2001 een seizoen werkzaam was op De Vliert. Vloet heeft een contract voor tweeënhalf jaar getekend.

De komst van Vloet komt niet uit de lucht vallen. Den Bosch voerde al gesprekken met Vloet om vanaf de zomer met elkaar in zee te gaan. Vanwege het ontslag van Van Eck is alles in een stroomversnelling terecht gekomen. "In december hebben wij onder leiding van manager voetbalzaken Fred van der Hoorn de eerste gesprekken met Wiljan gevoerd, ter voorbereiding op een mogelijke komst in de zomer. Deze gesprekken hebben de basis gevormd om nu snel te kunnen handelen. Met de komst van Wiljan Vloet onderstreept de club haar ambities om in de komende seizoenen te koersen richting de top van de Jupiler League", zegt algemeen directeur Edward van Wonderen op de webiste van Den Bosch.

Vloet zegt uit te kijken aan de slag te gaan. "Ik kijk met veel vertrouwen en energie uit naar de samenwerking met het kader en de spelersgroep. Het primaire doel voor dit seizoen is en blijft om deelname aan de Jupiler Play-Offs af te dwingen. We hebben een brede, talentvolle selectie en zullen er gezamenlijk alles aan doen om dat doel te bereiken.

De nieuwe trainer van Den Bosch was eerder als coach werkzaam bij Roda JC, Sparta, ADO Den Haag, NEC en het Griekse Niki Volou.