Robben bijt van zich af: Typisch Nederlands, lekker negatief lopen doen

Robben bijt van zich af: "Typisch Nederlands, lekker negatief lopen doen"

11-02-2016 07:00
32

Arjen Robben vindt niet dat hij zich woensdagavond misdragen heeft tijdens het bekerduel tussen VfL Bochum en Bayern München (0-3). Bochum-trainer Gertjan Verbeek haalde na de wedstrijd uit naar zijn landgenoot, omdat deze een schwalbe zou hebben gemaakt. 

Op slag van rust kreeg Bayern een penalty na een - in de ogen van Verbeek - fopduik van Robben. Verbeek was na afloop pislink op de Oranje-aanvoerder. Zelf wilde de vleugelaanvaller niets weten van de kritiek. "Het was een duidelijke strafschop en een rode kaart", aldus Robben tegenover FOX Sports. "Daar is geen discussie over mogelijk. Zo zijn de regels nou eenmaal." 

Toen er vervolgens door andere journalisten gerefereerd werd aan zijn verleden met schwalbes, raakte de dribbelaar licht geïrriteerd. "Kom op nou, dat is flauw. Dat is weer typisch Nederlands, lekker negatief lopen doen. Het was gewoon een strafschop, klaar."

Robben vond dat Bochum zich dapper had verweerd tegen de koploper van de Bundesliga. "Een enorm compliment aan die ploeg en Gertjan Verbeek. Ik hoop dat Bochum promoveert. De Bundesliga verdient een ploeg die zo voetbalt als Bochum." Bochum staat op dit moment op de vijfde plaats in de 2.Bundesliga.