NEC geeft openheid van zaken over 'overtreder' Santos: 'Hadden moeten ingrijpen'

NEC geeft openheid van zaken over 'overtreder' Santos: 'Hadden moeten ingrijpen'

11-02-2016 09:30
10

NEC ziet zich genoodzaakt om via de officiële kanalen te reageren op de onduidelijke situatie rond topscorer Christian Santos. De aanvaller kreeg afgelopen week te horen dat hij tot de zomer zijn basisplaats kwijt is, omdat zijn contract afloopt en hij niet bereid is te verlengen in Nijmegen. Het lijkt er nu echter op dat Santos tóch gewoon gaat spelen. 

'Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Graafschap heeft een wekenlange discussie binnen het Technisch Hart (TH) plaatsgevonden over de positie van Santos binnen onze club en het elftal', valt er te lezen in een statement op het digitale thuis van de promovendus. 

'In de afgelopen winter transferperiode heeft Santos intern en extern duidelijk en herhaaldelijk gecommuniceerd te willen vertrekken. In dit proces heeft hij clubregels en normen en waarden overtreden. De club had daar achteraf meteen op moeten ingrijpen, maar met het dreigende vertrek van Christian leek 'een zachte landing' tot de mogelijkheden te behoren', gaat het schrijven verder. 

'Toen bleek dat Santos niet in ging op de interesse van diverse clubs en tot het einde van het seizoen wilde blijven, vond het complete Technisch Hart het alsnog gepast om over te gaan tot een maatregel met betrekking tot het gedrag van Santos in de afgelopen periode.'

NEC laat weten dat trainer Ernest Faber inmiddels verzocht heeft 'de vrijheid te willen krijgen om een volledige ter beschikking gestelde selectie te gebruiken in de laatste fase van de competitie om een zo goed mogelijk resultaat te boeken voor onze club'. Met dat verzoek heeft de directie van NEC ingestemd. Het lijkt er dus op dat Santos tóch zal gaan spelen de komende maanden.