Geplaagd FC Twente haalt afgesproken deadlines niet en legt verzoek neer

Geplaagd FC Twente haalt afgesproken deadlines niet en legt verzoek neer

11-02-2016 16:07
26

FC Twente heeft de licentiecommissie van de KNVB en de gemeente Enschede om een gunst gevraagd. De club kan namelijk niet op de afgesproken deadlines duidelijkheid verschaffen en wil daarom uitstel.

Dat staat te lezen in een verklaring op de clubsite. Op 15 februari zou FC Twente aan de gemeente zekerheid geven over het nakomen van de gemaakte afspraken en op 1 maart moet de club de halfjaarcijfers inleveren bij de KNVB. Vanwege de onafhankelijke interne onderzoeken die gaande zijn, zijn die deadlines niet haalbaar.

"De situatie van FC Twente is op dit moment nog steeds heel complex en zorgelijk", aldus interim-directeur Onno Jacobs. "We zijn bezig met een operatie waarbij we orde op zaken stellen. De resultaten van de onafhankelijke onderzoeken die op dit moment nog uitgevoerd worden zijn daarbij van doorslaggevend belang. De voortgang van die onderzoeken laten op dit moment zien dat we de afgesproken deadlines niet kunnen halen.”

Begin maart verwacht de club wél over de resultaten van de onderzoeken te beschikken. Dan wil de clubleiding direct doorpakken. "We realiseren ons dat we in deze periode veel vragen aan inlevingsvermogen, flexibiliteit en begrip van alle betrokken partijen. Voor onszelf en onze partners en supporters maar zeker ook van de KNVB en de gemeente", besluit Jacobs

Zowel de licentiecommissie van de KNVB als de gemeente Enschede moet nog laten weten wat er gedaan wordt met het verzoek van FC Twente.