United richt pijlen op China om overbodige spelers te lozen

United richt pijlen op China om overbodige spelers te lozen

11-02-2016 19:06
8

Manchester United is niet bang voor de Chinese revolutie op voetbalgebied. Clubs uit de Super League van China kochten al de nodige spelers uit Europa en Ed Woodward, bestuurder van United, geeft aan dat hij geen problemen heeft met de handelswijze.

Woodward denkt zelfs dat zijn club kan profiteren van de Chinese koopwoede. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met de investeerders van de club, dat donderdag plaatsvond. "Als we ze nergens anders kwijt kunnen, is de Chinese markt een prima markt om overbodige spelers te lozen", vertelde Woodward volgens ESPN

"Het is nog moeilijk te voorspellen wat voor een impact dit gaat hebben, maar als je het mij vraagt, is het gewoon een handige afzetmarkt voor clubs die spelers kwijt willen", aldus de United-directeur. Hij ging ook in op de geniale manier waarop Leicester City vorm geeft aan het succes. "Leicester is voor elke club een voorbeeld. De filosofie die wij hebben is om kwalitatief hoogwaardige spelers naar de club te halen. Daar scouten we heel veel voor en dan maken we de best mogelijke deal. Dat is een andere markt dan waar Leicester zich in begeeft. Al onze aankopen moeten raak zijn."