Dan gaan tegenstanders zich aan ons aanpassen, PSV deed dat ook

"Dan gaan tegenstanders zich aan ons aanpassen, PSV deed dat ook"

11-02-2016 19:29
5

FC Utrecht speelt vrijdag een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Volgens coach Erik ten Hag moeten de Domstedelingen laten zien dat zij ook op mindere dagen kunnen presteren.

"Wij moeten er aan werken het verschil tussen als we top zijn of wat minder kleiner te maken. De ondergrens naar boven duwen, stabieler worden. Je kunt niet altijd topvorm hebben. Maar je kunt wél altijd je taken uitvoeren en resultaat halen. Het vrijblijvende moet er af", oordeelt de trainer in gesprek met FC Utrecht TV.

Wedden

Meer odds

In een paar dagen tijd won Utrecht met 1-3 bij PSV en verloor het thuis met 0-2 van datzelfde PSV. "Dat had te maken met voorbereid zijn. In Eindhoven waren we geladen, hier thuis ontbrak de alertheid. PSV kreeg maar weinig kansen en de kansen waaruit de doelpunten vielen, kregen ze door onze fouten. We speelden met te weinig verantwoordelijkheid. Ik wil de creativiteit niet doven. Maar creativiteit mag niet doorslaan naar ongedisciplineerdheid."

Utrecht wil z'n eigen spel spelen. "Voorbereid zijn. Dat is dé les. Doen we dat, dan heeft elke tegenstander het moeilijk tegen ons. Dan gaan tegenstanders zich aan ons aanpassen. PSV deed dat vorige week ook. Dat hebben we zelf afgedwongen. We moeten dan ook nu weer de mentale bereidheid hebben om diep te gaan. En daarbij vertrouwen halen uit PSV-uit, al is het ook een utopie om te denken dat het elke week lukt dat niveau te halen", vervolgt Ten Hag.