Engeland in de ban van seksschandaal: Adidas verscheurt contract direct

Engeland in de ban van seksschandaal: Adidas verscheurt contract direct

11-02-2016 19:36
18

Adam Johnson bekende donderdag dat hij een minderjarig meisje heeft gezoend. De voetballer van Sunderland wordt ook verdacht van seks met het vijftienjarige meisje. Naar aanleiding van zijn bekentenis heeft de kledingsponsor Adidas het contract met Johnson verscheurd.

De 28-jarige twaalfvoudig international van Engeland droeg schoenen van het wereldberoemde sportmerk, maar Adidas wil niet in één adem genoemd worden met Johnson. 'We kunnen bevestigen dat het contract met voetballer Adam Johnson per direct is ontbonden. Dit vanwege zijn bekentenis', luidde een statement van het kledingmerk volgens The Times. Overigens is Adidas ook de kledingsponsor van Sunderland, de club van Johnson.

De speler liet donderdag voor de rechter in Bradford weten dat hij zich inderdaad schuldig had gemaakt aan zoenen met een minderjarig meisje. Hij liet weten dat hij geen seks met haar heeft gehad, maar wordt nog wel verdacht. Engeland is in de ban van het seksschandaal. Inmiddels is bekend dat Sam Allardyce, de manager van Sunderland, aankomend weekeinde geen beroep doet op Johnson, als The Black Cats tegen Manchester United spelen.

Lees ook: Sunderland ontslaat Johnson