Voortbestaan Twente wéér op het spel: Situatie heel complex en zorgelijk

Voortbestaan Twente wéér op het spel: "Situatie heel complex en zorgelijk"

12-02-2016 07:03
30

FC Twente zit weer in het nauw. De Tukkers hebben om uitstel gevraagd bij de KNVB en de gemeente, maar als zij geen clementie tonen, dan staat het voortbestaan van Twente op het spel. Mogelijk verliest Twente dan namelijk de proflicentie, weet De Telegraaf.

Als de gemeente geen clementie toont, dan moet Twente halfjaarcijfers zonder de garantstelling van 32 miljoen indienen. Mogelijk kan de club dan niet uit de zorgwekkende categorie 1 komen en dat heeft het intrekken van de licentie tot gevolg. Van Twente werd verwacht dat zij op 15 februari en 1 maart stukken zouden inleveren, maar die data kunnen de Tukkers niet halen. Er kan ook een boete volgen van de licentiecommissie van de KNVB. Daarnaast kunnen de aanklager betaald voetbal en de FIFA nog hun straffen uitspreken vanwege de Doyen-zaak.

Wedden

Meer odds

Op dit moment vindt er een intern onderzoek plaats in Enschede naar de bestuursstructuur en het transferverleden. Wellicht komen daardoor nog lijken uit de kast vallen op financieel vlak. "De situatie is nog steeds heel complex en zorgelijk", reageert interim-directeur Onno Jacobs. "We realiseren ons dat we in deze periode veel vragen aan inlevingsvermogen, flexibiliteit en begrip van alle betrokken partijen."

Overigens meldt het Algemeen Dagblad dat de gemeente Enschede bereid is tot het geven van uitstel, als de KNVB meedoet. "Wij schuiven mee met de KNVB. Als de KNVB 1 juni een goede datum vindt, is dat wat mij betreft ook goed. Wat voor ons als gemeente belangrijk is, is dat we zeker weten dat FC Twente de licentie behoudt. Eerder geven we geen garantstelling van 32 miljoen euro af", zegt wethouder Eelco Eerenberg.