Update: Vermeer doet voor tweede keer in week tijd aangifte bij politie

Update: Vermeer doet voor tweede keer in week tijd aangifte bij politie

12-02-2016 14:25
156

Een onschuldig avondje darten in de Premier League werd donderdagavond besmeurd door 'supporters' van Ajax. Kenneth Vermeer moest het ontgelden, tot afgrijzen van RTL7.

De televisiezender neemt nadrukkelijk afstand van de beledigingen aan het adres van Vermeer. "Een lafhartige actie door ogenschijnlijk voetbalsupporters", stelt een woordvoerster vrijdag, geciteerd door De Telegraaf. "Wij distantiëren ons volledig van de getoonde teksten. Het is een schande voor de sport in het algemeen dat dit gebeurt."

Enkele toeschouwers hielden bordjes omhoog met daarop teksten als 'Kenneth NSB' en 'Kenneth Vermeer ophangen'. Dat gebeurde op het moment dat topdarter Phil Taylor opkwam. RTL7 baalt van de beelden, maar kon het niet voorkomen.

"We hebben te maken met een internationale feed en dat houdt in dat deze beelden de hele wereld overgaan, waarbij RTL7 geen invloed kan uitoefenen op de getoonde beelden van de wedstrijden", aldus de zender, die eraan denkt om de dartsbond PDC in te lichten. "Wellicht dat zij iets kunnen ondernemen richting de daders, want wij zijn geen partij. Laten we hopen dat dit eenmalig was."

Het was de derde keer in korte tijd dat Vermeer het mikpunt was van ernstige beledigingen en spot. In de Klassieker van afgelopen zondag tussen Ajax en Feyenoord (2-1) werd een opblaaspop die Vermeer moest voorstellen aan een strop opgehangen aan de tribune van de Arena, waarna de Ajax-fans ook spreekkoren over hun oude doelman lieten horen.

Update 14.25: Vermeer heeft besloten aangifte te doen naar aanleiding van de beledigingen tijdens de dartwedstrijd. Dat meldt RTV Rijnmond. Feyenoord zal de doelman hierbij ondersteunen.