Hulshoff brengt nog niet gewenste effect bij Cambuur: Utrecht wint pittig duel

12-02-2016 21:50
19

Eindelijk is er weer eens gescoord in een duel op vrijdag. Maar liefst 350 minuten werd er op vrijdagavond niet gescoord, maar namens FC Utrecht waren het Mark van der Maarel en Sebastien Haller die in de slotfase trefzeker waren tegen SC Cambuur (0-2).

De Leeuwarders hebben een aantal hectische dagen achter de rug met het opstappen van trainer Henk de Jong als hét nieuws van de week. Die hectiek uitte zich in het duel met de Domstedelingen, want aan bloed, zweet en tranen geen gebrek. Scheidsrechter Bas Nijhuis had zijn handen vol aan het in goede banen leiden van de wedstrijd. Vooral in de eerste helft deelden de geelhemden de ene na de andere tik uit, al liet Nijhuis veel onbestraft. Zo nu en dan kwam de gele kaart tevoorschijn. Yassine Ayoub, smaakmaker van Utrecht, moest het strijdtoneel voortijdig verlaten. Bij FOX Sports werd gesproken van een gebroken rib. In de rust lieten Van der Maarel en trainer Erik ten Hag dan ook weten zich niet te kunnen vinden in het harde spel van Cambuur.

In de tweede helft deelden beide ploegen enkele speldenprikjes uit. Halverwege het tweede bedrijf dacht Cambuur recht te hebben op een strafschop, maar Nijhuis wilde nergens van weten. Zo'n tien minuten voor tijd trok Andreas Ludwig de bal voor en Van der Maarel knikte de bal binnen. Zodoende kwam Utrecht op voorsprong. Vlak voor tijd pikte ook Haller zijn treffer mee en zodoende nam Utrecht de drie punten mee naar huis. De ploeg van Ten Hag snakte naar een driepunter, aangezien de laatste drie competitieduels werden verloren.