Ajax en PSV kunnen zich geen misstap permitteren: Zijn allemaal Ajax-waardig

Ajax en PSV kunnen zich geen misstap permitteren: "Zijn allemaal Ajax-waardig"

13-02-2016 07:23
5

Ajax en PSV kunnen zich geen misstap meer permitteren. De twee kampioenskandidaten vechten de aankomende maanden voor wat ze waard zijn en elk foutje kan fataal zijn.

Frank de Boer, trainer van de Amsterdammers, kampt achterin met wat blessuregevallen. "Maar ook met  Van der Hoorn en Viergever kunnen wij kampioen worden", zegt de oefenmeester in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Viergever kan zich wel vinden in de woorden van zijn coach. "We zijn allemaal Ajax-waardig. We hebben als team vanaf de voorbereiding heel specifiek op onze defensie getraind. Dat er nu andere poppetjes staan, maakt niet zo veel uit. Deze hechte groep staat dicht bij elkaar. Mike en ik zijn gretig. Ook een voordeel van zo'n brede selectie", aldus de verdediger.

Ajax staat momenteel één punt achter op de Eindhovenaren. "Het gaat ons niet om de tegengoals die Ajax krijgt, alleen om de goals die we zelf tegen krijgen. Daar kunnen we namelijk iets aan doen", zegt PSV-trainer Phillip Cocu, die met zijn ploeg 24 tegentreffers incasseerde. "We kijken uiteraard uiteraard hoe de tegengoals ontstaan. We hebben in veel wedstrijden dit seizoen bewezen dat we ook vanuit een goede organisatie kunnen spelen en heel weinig weggeven."