Opstappen geen optie voor 'Gio': Niet bezig met limiet van aantal nederlagen

Opstappen geen optie voor 'Gio': "Niet bezig met limiet van aantal nederlagen"

13-02-2016 07:35
4

Feyenoord moet de titeldroom laten varen. In plaats van feesten op de Coolsingel moeten de Rotterdammers blij zijn als ze uiteindelijk op de derde plek eindigen.

"Ja, het is maar plek drie, dat klopt ja", zegt trainer Giovanni van Bronckhorst tegen het Algemeen Dagblad. "Maar plek drie is wél een ticket voor de voorronde van de Europa League. Dat is voor deze club, maar zeker voor de spelers erg belangrijk. We hebben het vorig seizoen meegemaakt en toen heeft iedereen kunnen zien wat zo'n serie in Europa kan doen met de ontwikkeling van spelers. Daarom moeten we vol voor die derde plek gaan. Ja, ook al zaten we niet zo lang geleden nog heel kort achter Ajax."

Van Bronckhorst denkt niet aan opstappen. "Ik twijfel niet aan mezelf", zegt hij. "En ik ben ook niet bezig met de vraag wat nou voor mij de limiet is van het aantal nederlagen. Of er op dit moment al een scenario denkbaar is dat ik zelf de handdoek zal gooien? Op dit moment niet, nee. Ik steek met mijn staf al mijn energie in de voorbereiding op wedstrijden. Maar het is duidelijk dat ik, de spelers en de club de negatieve reeks snel zullen moeten beëindigen."

Zondag staat de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op de rol. "Het is een feit dat we het daar de laatste jaren heel moeilijk hebben gehad. Of ik weer ga wisselen? Ik wissel niet om het wisselen. Ik kijk naar trainingen en zie dan dat bepaalde spelers even het niveau niet hebben. Dat was voor Ajax zo bij Eljero Elia. Dus koos ik voor Bilal Basacikoglu. Het is wat mij betreft ook gewoon Elia of Basacikoglu, omdat ik graag snelheid in mijn voorhoede wil."