Ajax door het stof: Vermeer had het recht om voor die oplossing te kiezen

Ajax door het stof: "Vermeer had het recht om voor die oplossing te kiezen"

13-02-2016 07:55
3

Edwin van der Sar baalt van de misdragingen van een deel van de Ajax-aanhang in de Klassieker tegen Feyenoord van afgelopen zondag. Kenneth Vermeer, de goalie van de Rotterdammers, was het mikpunt van spreekkoren en daarnaast was het 'pop-incident' het onderwerp van gesprek.

"Werkelijk onsmakelijke acties zijn het, die door 99 procent van de supporters worden afgekeurd", zegt Van der Sar, directeur marketing, tegen De Telegraaf. "Acties die wij als club, maar ook met elkaar onder supporters, een halt moeten toeroepen. We moeten zorgen dat we met z’n allen één richting opgaan."

Wedden

Meer odds

De Amsterdammers zijn door het stof gegaan. "Als voltallige directie van Ajax, maar ook op persoonlijke titel, heb ik Kenneth Vermeer na de wedstrijd een bericht gestuurd. Ook namens de vele goedwillende supporters hebben we onze excuses overgebracht", legt Van der Sar uit.

Bij Ajax kreeg Vermeer geen garantie op speelminuten, dus vertrok hij naar aartsrivaal Feyenoord. "Hij had het recht voor die oplossing te kiezen en ik begreep dat hij bij een andere club eerste doelman wilde zijn", aldus Van der Sar.